Запрошуємо молодь Приазов’я до створення громади твоїх можливостей

23.12.2021

23.12.2021 в ГО «Фонд розвитку Маріуполя» відбулася презентація проєкту «Громада моїх можливостей», який протягом 2022 року буде впроваджено в семи територіальних громадах Приазов’я за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Метою проєкту є сприяння розвитку молодіжної політики на місцевому рівні та промоція більш активної участі молоді в житті своєї громади.

Географія проєкту охопить 5 громад у Донецькій області (Кальчицьку, Мангушську, Маріупольську, Нікольську, Сартанську) та 2 громади в Запорізькій області (Бердянську, Приморську). До участі у проєкті запрошуються молоді люди віком від 14 до 35 років, які вже є або хочуть стати членами/-кинями молодіжних рад у своїх громадах, а також представники органів місцевого самоврядування (ОМС), відповідальні за роботу з молоддю в цих громадах.

Попереду учасників та учасниць чекає насичена програма, яка складається з навчальної частини, проведення соціологічного опитування щодо потреб молоді, навчальних візитів для обміну досвідом, впровадження міні-проєктів, розробки власних стратегій розвитку молодіжної політики в громадах-учасницях.

«Створення привабливих для життя молоді умов наразі є одним із найважливіших питань, яким опікуються органи місцевого самоврядування в Україні, адже необхідно зацікавити молодь залишатися в своїх громадах і розвивати їх. Для цього місцеве самоврядування повинне знаходитися в постійному діалозі з молоддю та працювати над впровадженням ґрунтовної і якісної молодіжної політики на місцевому рівні. Я впевнена, що проєкт «Громада моїх можливостей», який впроваджується за підтримки нашої Програми в 7 територіальних громадах Азовського регіону, допоможе молодим хлопцям і дівчатам більш активно долучатися до вирішення важливих питань місцевого розвитку. Давайте разом працювати над тим, щоб в цих громадах молодь хотіла жити і працювати вдома, а не від’їжджати до великий міст або закордон» - наголосила заступниця директора Програми «U-LEAD з Європою» Олена Томнюк.

«Для створення нової культури молодіжної політики Приазов’я необхідно забезпечити молодь сучасними знаннями та практичними навичками, надати можливість для реалізації власних ідей та довести, що вони можуть впливати на рішення місцевої влади. Тож запрошуємо молодь долучитися до цієї ініціативи та зробити 2022 рік – роком цікавенних пригод, відкриттів та нових можливостей!», – зазначила генеральний директор громадської організації «Фонд розвитку Маріуполя» Лілія Малицька.

Для участі у проєкті необхідно до 23 січня 2022 року заповнити реєстраційну форму за посиланням https://cutt.ly/sYN3llR

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Последние новости